Levendige robijnrode Ruby port met een aangename concentratie en complexe aroma's van rode en zwarte bessen, kersen en balsamico-accenten. Vol en stevig, met fijne en ronde tannines en een lang aanhoudende, frisse, afdronk met veel zwart en rood fruit. Lees meer..
Licht gekoeld geserveerd tussen de 12 en 14ºC doet de Quinta do Crasto Ruby Finest Reserve port het geweldig als aperitief of bij een chocolade- of notendessert en kaasplank met volle kazen zoals een goede boerencheddar, gerijpte boerenkaas of Red Leicester.
Quinta do Crasto's 120 ha wijngaarden produceren topkwaliteit druiven van variëteiten zoals touriga nacional, vinhas velhas, tinta roriz en crasto superior. Quinta do Crasto heeft in haar wijngaardbeheer de biologische landbouwmethoden omarmd en zet zich sterk in voor het behoud van de biodiversiteit in de Douro-regio. Hun toewijding aan duurzame landbouw en de combinatie van traditionele technieken en moderne technologieën versterkt een eigen, herkenbaar smaakprofiel. De druiven worden vervoerd in plastic voedselkisten en ondergaan bij aankomst in de kelder een strenge selectie. De druiven worden vervolgens licht gekneusd, waarna de fermentatie begint. Na een paar dagen wordt er wijnbrandewijn aan toegevoegd, waardoor de gisting stopt. Ruby port is de meest economische en meest geproduceerde port. En zoals de naam al zegt, gemaakt van rode druiven. Na de gisting wordt de port opgeslagen in cementen of roestvrijstalen tanks om de granaatrode kleur en het natuurlijke aroma van jonge wijnen te behouden. De smaak van Ruby port wordt niet beter naarmate het langer in de fles ligt.
In het noorden van Portugal, tussen de steden Régua en Pinhão, ligt het wijnbedrijf Quinta do Crasto midden in het hart van de Dourovallei. Ooit stond hier een Romeins 'castrum' ('fort'), vandaar de naam 'castro'. De eerste vermelding van wijnmaken dateert uit 1615. Snel daarna kreeg het domein de status 'feitoria', de hoogste wijnbouwclassificatie uit die tijd. Tussen 1758 en 1761 gaf de markies van Pombal opdracht tot de plaatsing van 335 granieten markeringen om de grenzen van het wijngebied van de Dourovallei aan te geven. Dit maakte de Douro tot het eerste afgebakende en gereguleerde wijngebied ter wereld. Een van de 'marcos pombalinos' is vandaag de dag nog te zien op het domein. Quinta do Crasto werd in 1918 gekocht door Constantino de Almeida, oprichter van het gerenommeerde wijnhuis Constantino, dat portwijn en brandewijn produceerde en exporteerde. In 1981 nemen Leonor Roquette, dochter van Fernando Moreira d'Almeida, en haar echtgenoot Jorge Roquette het meerderheidsbelang en het beheer van het Quinta do Crasto over. Samen met hun zonen werken ze niet alleen aan het uitbreiden van het wijngaard arsenaal, maar ook aan de renovatie en innovatie van de kelders. Tegenwoordig staat Quinta do Crasto bekend om zijn innovatieve methoden en robuuste portfolio van uitzonderlijke wijnen. Quinta do Crasto produceert naast overtuigende witte, rosé en rode Dourowijnen, portwijnen van de hoogst mogelijke kwaliteit.
Levendige robijnrode Ruby port met een aangename concentratie en complexe aroma's van rode en zwarte..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!