Klassieke DOCa Priorat met aroma's van zwart en rood fruit, zoals bramen, wilde aardbeien, pruimen en ook lavendel, tijm en zoete specerijen. De rijpe, volle en sappige smaak is mondvullend. In de afdronk frisse zuren en duidelijke terroir mineraliteit. Lees meer..
Prioratwijnen zijn bedoeld om te combineren met gerechten die hun krachtige smaken goed kunnen verdragen, zoals een breed scala aan tapas, met name tapas met vleeswaren of gegrilde worsten. Past ook uitstekend bij rijke, hartige gerechten. Denk bijvoorbeeld aan gegrild of gebraden vlees zoals lamsvlees, rundvlees of hertenvlees, maar ook aan wild en rijke stoofschotels. Sterke kazen, vooral die met wat rijping, zoals Comté of Manchego of zelfs een blauwschimmelkaas passen ook goed bij de wijn. Serveer op 16° – 18°C.
Priorat, of Priorato, is een wijngebied in Tarragona, ten zuiden van Barcelona. Priorat is het land van de rode wijn, slechts 5% van de geoogste druiven is wit. Garnacha (grenache) en Cariñena (carignan) zijn hier de twee belangrijkste lokale rode druiven. Les Camades is een wijn gemaakt van verschillende wijngaarden rondom het dorp Torroja del Priorat. Het unieke terrein bestaat uit bruine leisteenbodems gecombineerd met klei-kalksteen en alluvium. De wijnstokken, ongeveer dertig jaar geleden geplant, worden verbouwd met behulp van duurzame landbouwpraktijken. Les Camades kun je de meest klassieke Priorat-uitdrukking van Bravo Escos noemen. Na de spontane fermentatie en een maceratie duurt 8 tot 14 dagen rijpt de wijn 14 maanden in terracotta potten van 500 liter en 225 liter Franse eikenhouten vaten. Biologische certificering is in voorbereiding.
Bodega Bravo Escos is opgericht door Luis Bravo en ligt midden in het hart van de Priorat. De naam Priorat stamt af van de Priorij van Scala Dei. Rond 1163 vertelt een herder aan een rondreizende priester over een visioen, waarin engelen via een ladder afdalen uit de hemel. Een goddelijke teken, want kort daarna beginnen monniken met de bouw van de priorij van de trap van God. De wijnbouw in dit gebied kun je heroïsch noemen. Steile hellingen, terras wijngaarden in combinatie met de brandende zon, koele zeewind en de mist van de bergen vormen de unieke omstandigheden om wijnen vol karakter en een ongeëvenaarde diepte van smaak en kwaliteit te kunnen maken. Na jarenlang te hebben gereisd als wijnconsulent, belandt wijnmaker Pep Aguilar meer dan 20 jaar geleden in Torroja. Het terroir, de brute energie, en de grote contrasten in het landschap met haar vulkanische grond van leisteen, as en mica, door de lokale bevolking llicorella genoemd, fascineren Pep. Door samen te werken met de natuur en door pure en innovatieve technieken te gebruiken, haalt Bravo Escos het beste uit zowel inheemse druiven (Garnacha en Cariñena) als internationale variëteiten (Syrah, Cabernet, Sauvignon en Merlot). Het resultaat: wijnen met een heerlijke frisheid, elegantie, finesse en spanning.
Klassieke DOCa Priorat met aroma's van zwart en rood fruit, zoals bramen, wilde aardbeien, pruimen e..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!